IMG_0895

Infodag voor professionelen op 23 januari

Zie jij het bos door de bomen nog in het zorg- en onderwijslandschap? Toegegeven, het is niet gemakkelijk te volgen, zeker niet sinds de laatste politieke omwentelingen. Termen als rechtstreeks of niet-rechtstreeks toegankelijke hulp, verblijf, buitengewoon onderwijs, M-decreet (of vanaf heden ook wel: begeleidingsdecreet voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften) ken je wellicht al, maar wat houdt dat allemaal precies in? En welk ticketje is nodig om gebruik te kunnen maken van de verschillende diensten?

Verwacht je aan heldere informatie op deze gratis infodag voor professionelen. De focus ligt hierbij op diensten – en alles wat daarbij komt kijken –  voor mensen met een motorische beperking. We wapenen je met praktijkvoorbeelden uit onze eigen organisatie. Sint-Lodewijk is namelijk een voorziening die zorg, onderwijs én ondersteuning biedt aan personen met een motorische beperking.

Programma

In de voormiddag ontdek je alles over de werking van de interne diensten, zoals de scholen (BuBaO en BuSO) en het multifunctioneel centrum (MFC). Voor de middagpauze sluiten we af met een rondleiding op de campus. In de namiddag kom je een heleboel te weten over de externe diensten zoals de Dienst Persoonlijke Assistentie (DPA), de mobiele en ambulante begeleiding, de Dienst Informatie en Advies Technische Hulpmiddelen (DIATH), globale individuele ondersteuning (GIO) voor kinderen én ondersteuning van leerlingen met een motorische beperking in het regulier onderwijs via ENTer4. Je kan je ook inschrijven voor één van beide dagdelen

Praktisch

De infodag gaat door op donderdag 23 januari 2020 op Sint-Lodewijk (Kwatrechtsteenweg 168, 9230 Wetteren). Van 9 tot 12 u. behandelen we de interne diensten. De externe diensten nemen we tussen 13 en 16.30 u. onder de loep.

Deze infodag is gratis. Inschrijven kan tot en met 17 januari via deze link. Gelieve bij belet ten laatste 2 werkdagen op voorhand te verwittigen.We voorzien een broodjesmaaltijd voor deelnemers die zich inschrijven voor de voormiddagsessie of voor zij die het volledige programma volgen.

Deel dit bericht