inclusiebeurs

Inclusiebeurs – deelname Sint-Lodewijk

Tijdens de digitale inclusiebeurs op woensdag 6 oktober 2021 maak je kennis met een breed aanbod aan inclusieve praktijken in Vlaanderen en Brussel. Je ziet, hoort en beleeft er inclusie in al zijn vormen aan de hand van infosessies, workshops en impressies die inclusie in de kijker zetten. Ook Sint-Lodewijk neemt deel aan de beurs en deelt expertise.

De eerste sessie gaat over DCD: feiten en fabels… Een theoretische kadering en link naar de praktijk. In deze sessie wordt stil gestaan bij de impact die DCD heeft op het dagelijks leven van het kind en de ondersteuning die men daarbij kan bieden, om inclusie te realiseren. Deze sessie wordt gegeven in samenwerking met de inclusieve dienstverlening Sint-Lodewijk en dyspraxis vzw, ouderwerkgroep mét professionelen van kinderen en jongeren met DCD.

De tweede sessie is een voorstelling van onze Inclusieve dienstverlening. Tijdens deze sessie komt – aan de hand van voorbeelden en ervaringen uit de dagelijkse praktijk – aan bod wat de VZW Sint-Lodewijk als inclusieve dienst kan bieden.

Voor wie?

De beurs is toegankelijk voor iedereen, met en zonder beperking, die zich wil laten onderdompelen in verhalen, beelden en getuigenissen over inclusie. Ook professionals uit diverse sectoren (o.a. kinderopvang, onderwijs, jeugdwerk, bedrijfsleven, begeleid wonen, werken,…) vinden er interessante informatie.

Kostprijs

Deelname is gratis. Inschrijven voor de sessies van jouw keuze is noodzakelijk. Bij je inschrijving kan je vermelden welke ondersteuning je wenst of kan geven.

Programma

Gedurende de dag vinden er meerdere sessies tegelijk plaats. Je bent vrij om deel te nemen aan één of meerdere sessies uit de vijf voorgestelde tijdsblokken. Het programma bestaat uit infosessies, workshops en impressies.

Hier kan je het programma vinden. Inschrijven doe je via deze link.

Deze beurs wordt georganiseerd door het Vlaams Welzijnsverbond en HOGENT.

Deel dit bericht