Afbeelding2

Verkeershinder Wetteren – Sint-Lodewijk

Door de verkeerswerken die plaatsvinden aan de Kwatrechtsteenweg en de Zuidlaan in Wetteren wordt best rekening gehouden met eventuele verkeershinder indien je naar Sint-Lodewijk komt.

De fietspaden worden vervangen langs beide zijden van de weg vanaf het kruispunt met de Noordlaan/ Kwatrechtsteenweg tot voor het kruispunt met de Brusselsesteenweg. Over een afstand van bijna anderhalve kilometer komen er nieuwe fietspaden in asfalt. 

Dit houdt het volgende in:

  • Fietsers kunnen altijd langs de werfzone rijden en maken gebruik van het fietspad waar niet gewerkt wordt. Dat fietspad is dan tijdelijk dubbele richting.
  • Er geldt eenrichtingsverkeer van Wetteren richting Brusselsesteenweg. Autoverkeer richting Wetteren centrum volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Wetterstraat en de Kwatrechtsteenweg. Zwaar vervoer wordt omgeleid via de Brusselsesteenweg, de Zuidlaan, de Acaciastraat, de Jan Broeckaertlaan, het Stationsplein en het Felix Beernaertsplein. 
  • De Kwatrechtsteenweg ter hoogte van Sint-Lodewijk blijft open in de beide richtingen.

Ook wie langs de Zuidlaan moet om Sint-Lodewijk te bereiken kan hinder ondervinden. Tot september 2022 volgt verkeer richting Zuidlaan, Brusselsesteenweg (N9) en Zottegem een omleiding via de Noordlaan en Kwatrechtsteenweg. Nadien loopt de omleiding via de Massemsesteenweg (N462).

Voor meer info omtrent alle verkeerswerken kunnen jullie terecht op de website van Gemeente Wetteren

 

Deel dit bericht