IMG_3989

Herdenkingsviering

Jaarlijks organiseert het pastoraal groepje van de volwassenwerking in de novembermaand een herdenkingsviering.  Dit jaar kozen zij als thema “Hoop doet leven”. Het is een traditie dat de bewoners zelf foto’s en gedachtenisprentjes van hun dierbaren meebrengen.  Allemaal worden ze uitgestald.

Tijdens de viering zit iedereen letterlijk in een kring van verbondenheid. Heel sterk is het moment waar elke bewoner maar ook elke medewerker de kans krijgt alle namen op te noemen aan wie ze denken.  Alle opgesomde namen worden op de handen van een groot blad genoteerd en blijven een jaar lang opgehangen. Aansluitend worden de namen van de gedachtenisprentjes opgezegd om eerder overleden bewoners en medewerkers blijvend  te herinneren. Het mooie herdenkingsmoment wordt afgesloten bij de herdenkingsmuur in de tuin van Diepenbroek, met achteraf een troostend kopje koffie.

Deel dit bericht