infomoment_voor_professionelen2024WEB

Infodag voor professionelen 29/02/2024

Sint-Lodewijk is een organisatie die zorg, onderwijs en ondersteuning biedt aan personen met een motorische beperking. We bieden ondersteuning op en naast de campus, zowel voor minderjarigen als meerderjarigen. Tijdens dit infomoment focussen we ons op de campus minderjarigenbuitengewoon basisonderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en het multifunctioneel centrum.

Programma

In de voormiddag focussen we ons op de campus minderjarigen: buitengewoon onderwijs en het multifunctioneel centrum. We geven informatie over de doelgroep, intakeprocedure, schoolse werking en de samenwerking met het multifunctioneel centrum. We voorzien ook een rondleiding.

Tijdens een broodjeslunch is er ruimte voor vraagstelling en netwerking.  

In de namiddag laat je je inspireren en komt de inclusieve werking aan bod. Wil je meer weten over een persoonlijke assistent voor mensen met een beperking, het aanleren van motorische vaardigheden, hulpmiddelenen aanpassingen in de klas …? Genoeg leuke workshops om uit te kiezen tijdens de interessante namiddagsessie van de inclusieve dienstverlening. 

Wat kan je verwachten van het (vrijblijvende) namiddagprogramma?
13u -13u45: plenaire infosessie rond persoonlijke assistentie bij mensen met een beperking
14u -14u45: workshop 1
14u45 -15u15: koffiepauze met mogelijkheid tot netwerken of bezoeken van infostand
15u15 -16u: workshop 2

Keuze workshops

Geniet van de frisse blik van onze experts en maak een persoonlijke top 3 uit het workshopaanbod. Volgens inschrijvingen maken we een programma op en kan je deelnemen aan 2 workshopkeuzes.

 • Wegwijs in het aanbod van hulpmiddelen voor personen met een motorische beperking: Tijdens deze workshop nemen we jullie mee in de wereld van de hulpmiddelen binnen een schoolse omgeving en de thuissituatie. Van persoonlijk advies tot financiële tegemoetkomingen.
   
 • Een computer als hulpmiddel? Een hulpmiddel voor een computer?: De digitale wereld gaat razendsnel vooruit en de dure, ingewikkelde programma’s worden meer en meer ingehaald door goedkopere, eenvoudigere alternatieven. Tijdens deze workshop maak je kennis met een aantal voorbeelden.
   
 • Aangepast spelen voor kinderen met een motorische beperking: Spelen met een motorische beperking is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens deze workshop gaan we al spelend ontdekken welke aanpassingen er mogelijk zijn. Dit gaat van eenvoudige aanpassingen tot technologische oplossingen voor kleuters, lagere schoolkinderen en jongvolwassenen.
   
 • Inleefsessie gebruik verplaatsingshulpmiddelen: Praktische workshop waarin je in een aangelegd parcours zelf kan ervaren wat toegankelijkheid betekent voor personen met een motorische beperking die gebruik maken van een verplaatsingshulpmiddel?
  We nodigen je uit om in de leefwereld van een persoon met fysieke beperking te stappen en zo je blik te verruimen.
  TIP: kleed je warm aan, deze workshop gaat grotendeels buiten door.
   
 • Begeleiding en training thuis of op verplaatsing?: Via praktijkvoorbeelden willen we jullie inspireren bij de concrete invulling van ons mobiel aanbod. We bieden ondersteuning die past bij de persoon en aansluit bij zijn vraag.

Praktisch

Het infomoment gaat door op donderdag 29 februari 2024 van 9u tot 16u op de campus minderjarigen van Sint-Lodewijk (Kwatrechtsteenweg 168, 9230 Wetteren). De broodjeslunch wordt vrijblijvend aangeboden tussen 12u en 13u. 

Inschrijven kan tot en met zondag 4 februari 2024 via deze link of via onderstaande QR-code. 

Deel dit bericht