Ondersteuning, zorg en onderwijs voor kinderen en jongeren met een motorische beperking

Kinderen en jongeren met een motorische beperking, of een vermoeden ervan, kunnen bij Sint-Lodewijk terecht voor ondersteuning, zorg en onderwijs op maat. Dit op onze campus in Wetteren of in de eigen leer- en leefomgeving.

Ondersteuning

Alle externe begeleidingsdiensten zijn gebundeld onder één noemer: Inclusieve Dienstverlening. Naargelang de ondersteuningsvraag kan je drie werkvormen onderscheiden. De mobiele en ambulante begeleiding zorgt voor advies en training op verschillende vlakken. Denk hierbij aan je kind leren zwemmen of leren werken met aangepaste software. De Dienst Informatie en Advies Technische Hulpmiddelen (DIATH) ondersteunt je dan weer in de wondere – en omvangrijke – wereld van de technische hulpmiddelen. Wanneer je bijvoorbeeld een rolstoel wil aankopen of informatie wenst over woning- of auto-aanpassingen, ben je bij hen aan het juiste adres. Tot slot gaat de Dienst Persoonlijke Assistentie (DPA) met jou op zoek naar een geschikte persoonlijke assistent die een brede waaier aan taken uitvoert, van verzorging tot huishoudelijk werk.

Onderwijs

Op de hoofdcampus in Kwatrecht (Wetteren) kan je kind schoollopen in het buitengewoon basisonderwijs (BuBaO) of in het buitengewoon secundair onderwijs (BuSO). Beide scholen richten lessen en activiteiten in met een maximale aandacht voor de specifieke noden van elk kind of elke jongere. Een programma op maat met aangepaste werkvormen is wat de scholen van Sint-Lodewijk kenmerkt en zo bijzonder maakt.

Zorg

Voor, tijdens of na de schooluren kunnen de kinderen en jongeren terecht in het Multifunctioneel Centrum (MFC) van Sint-Lodewijk. Kinderen en jongeren die omwille van een motorische beperking nood hebben aan specifieke ondersteuning kunnen er gebruikmaken van verschillende soorten diensten: dagopvang, begeleiding en verblijf. Hierbij vertrekt ons zorgaanbod steeds vanuit jouw zorgvragen. Bovendien zijn de scholen, de inclusieve diensten en het MFC erg goed op elkaar afgestemd.

Voor kinderen en jongeren op onze campus wil dat zeggen: ondersteuning, zorg en onderwijs op één locatie.