Atelierwerking: creatieve en zinvolle vrijetijdbesting​

Via de atelierwerking organiseert de Volwassenwerking van Sint-Lodewijk elke dinsdag dagbesteding voor meerderjarigen met een motorische beperking. Deze zinvolle dagbesteding wordt ingericht voor de vaste bewoners, maar evengoed voor deelnemers van buitenaf.

Atelierwerking in alle soorten en maten

De atelierwerking biedt collectieve dagbesteding, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van jou als deelnemer. Je onderneemt activiteiten die op dat ogenblik heel zin- én betekenisvol voor je zijn. De atelierwerking kan erg breed gaan: samen koken, boccia of gezelschapsspelletjes spelen, knutselen en noem maar op. Externe deelnemers kunnen wekelijks op dinsdag en donderdag aansluiten voor een halve (van 9 tot 12 u. of van 13.30 tot 16.30 u.) of volledige dag (van 9 tot 16.30 u.).

Atelierruimte

Creatief aan de slag gaan, doe je in de polyvalente ruimte binnen onze woonlocatie Diepenbroek. Het terras en de belevingstuin staan tot je beschikking. Daarnaast kan je tijdens de atelierwerking gebruikmaken van het aangepast sanitair en de activiteitenkeuken. En tijdens de middagpauze schuif je simpelweg je voeten onder tafel. We voorzien een warme maaltijd voor elke deelnemer.

Atelierteam

Het atelierteam bestaat uit twee begeleiders en een vrijwilliger. Ze bereiden activiteiten voor en ondersteunen je doorheen de dag. Ook voor maaltijd- en andere nodige begeleiding, tijdens toiletmomenten bijvoorbeeld, kan je rekenen op een helpende hand van onze medewerkers.

Kostprijs

Zorg en ondersteuning tijdens de atelierwerking kan je betalen via RTH-, PFV- of eigen middelen. Om een halve of hele dag atelier te volgen vragen we een vaste bijdrage. Heb jij er ook al zin in? Maak vrijblijvend een afspraak. Dan bekijken we samen van welke diensten je gebruik wil maken om zo tot een totale kostprijs te komen.