Op zoek naar een aangepaste woning? Onze aanleunappartementen zijn vast iets voor jou!

Meerderjarigen met een motorische beperking, al dan niet aangeboren, kunnen bij de Volwassenwerking van Sint-Lodewijk terecht voor zowel woon- en dagondersteuning, als voor permanentie en individuele begeleiding. In Den Binder staat het individuele traject centraal, terwijl in Diepenbroek de focus vooral op het groepsleven ligt.

 

Aangepaste woning

Je verblijft zelfstandig in een aangepaste appartement van Eigen Dak. Het gaat om vier aanleunappartementen die zich op de eerste en tweede verdieping van het gebouw Den Binder bevinden. Ze zijn specifiek bedoeld voor mensen met een motorische beperking. Alle appartementen hebben een keuken, een badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamers en een woonkamer die uitgeeft op een terras.

 

Oproepbare permanentie

Zorg en ondersteuning zijn nooit veraf. Via een oproepsysteem kan je in nood 24 uur op 24 een begeleider contacteren.

 

Individuele begeleiding

Als appartementsbewoner krijg je deskundige ondersteuning van een individuele begeleider. Deze coach helpt je om je leven op diverse gebieden mee uit te bouwen. Woon- en nachtbegeleiders kunnen telefonisch bereikbaar gesteld worden om zo hulp te bieden met je dagelijkse woon- en zorgvragen.

 

Touwtjes in eigen handen

Daarnaast regel je ook zelf een deel van je zorg, al dan niet in samenwerking met externe partners. De opvolging van je gezondheid gebeurt door je eigen huisarts, kinesist en andere ambulante diensten, tenzij dit een expliciete wens van je is om hier ondersteuning in te krijgen.

 

Extra’s

Hoewel je in je aangepaste woning over een eigen keuken beschikt, kan je gerust komen eten in de Resto van Den Binder. Ook deelnemen aan allerlei activiteiten behoort tot de mogelijkheden, zoals koken, boccia of naar de markt gaan.