Zelfstandig wonen in je eigen kamer!

Meerderjarigen met een motorische beperking kunnen bij de Volwassenwerking van Sint-Lodewijk terecht voor zowel woon- en dagondersteuning, als voor permanentie en individuele begeleiding. In Den Binder staat het individuele traject centraal, terwijl in Diepenbroek de focus vooral op leven in groep ligt.

 

Zelfstandig wonen

Kamerwonen in Den Binder is een geschikte woonvorm voor mensen die geen behoefte hebben aan een leefgroep, zelfstandig willen wonen, nood hebben aan een individuele benadering, of niet in groep kunnen leven omwille van probleemgedrag of moeite met overprikkeling.

 

Eigen kamer

Den Binder telt 23 kamers op het gelijkvloers. Er is ook een extra kamer die dient voor kortverblijf, noodsituaties of als trainings- en stagekamer. Elke bewoner heeft een eigen kamer die uitgerust is met een oproepsysteem, een wastafel en een individueel terrasje. Per twee kamers is een sanitair blok voorzien met een douche, toilet en wastafel.

 

Gemeenschappelijke ruimtes

Hoewel je in Den Binder volledig zelfstandig kan wonen, kan je tijdens bepaalde uren in de Resto komen eten. Deze ruimte dient als ontmoetings- en ontspanningsplaats, net zoals het gemeenschappelijk terras. Kalmeren of even tot rust komen kan in de TAVA-ruimte. Er is een goed uitgeruste kinesitherapieruimte in dit gebouw. De wasserij vind je in Diepenbroek.

 

Individuele ondersteuning

Woonbegeleiders en individuele begeleiders bieden je ondersteuning tijdens het zelfstandig wonen. Deze deskundige coaches helpen je om je leven op diverse gebieden mee uit te bouwen.