Kortverblijf

Meerderjarigen met een motorische beperking, al dan niet aangeboren, zijn bij de Volwassenwerking van Sint-Lodewijk aan het juiste adres voor woon- en dagondersteuning. Hoewel de meerderheid van de bewoners hier voor langere tijd vertoeft, behoort kortverblijf ook tot de mogelijkheden. Kortverblijf is bedoeld voor mensen die thuis of in een andere voorziening wonen, maar af en toe nood hebben aan opvang op een andere locatie. Kortverblijf kan ook in het kader van een stage of noodopvang.

 

Verblijf

Wanneer je voor kortverblijf kiest, krijg je een individuele kamer uitgerust met een oproepsysteem en wastafel in één van onze twee woonlocaties in Wetteren: Diepenbroek of Den Binder. Het aangepast, gemeenschappelijk sanitair en de gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een tuin en terras, kan je natuurlijk ook benutten.

 

Dagopvang en begeleiding

In nauw overleg met jou en je context bieden we, indien gewenst, overdag de nodige ondersteuning. Denk hierbij aan ondersteuning bij activiteiten van het dagelijks leven, groepsactiviteiten of individuele ondersteuning. We kunnen ook kinesitherapie voor je voorzien. Verder staat zowel overdag als ‘s nachts deskundige begeleiding voor je klaar in onze voorziening.

 

Kostprijs van kortverblijf

Zorg en ondersteuning kan je via RTH-, PFV- of eigen middelen betalen. Voor het verblijf op zich vragen we een vaste bijdrage per dag. Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak, dan bekijken we samen de mogelijkheden en spreken we een totale kostprijs af.