De leefgroep als tweede thuis

Meerderjarigen met een motorische beperking kunnen bij de Volwassenwerking terecht voor zowel woon- en dagondersteuning, voor dagbesteding, als voor permanentie en individuele begeleiding. In Diepenbroek ligt de focus vooral op het leven in groep, terwijl het individuele traject centraal staat in Den Binder.

 

Vaste structuur in je leefgroep

Eigen aan de leefgroepwerking in Diepenbroek is de gehandhaafde basisstructuur. Deze structuur vormt een houvast voor en biedt rust aan mensen die bijvoorbeeld omwille van cognitieve of medische problemen nood hebben aan een continue ondersteuning in ruimte, oriëntatie en tijd door middel van een eenduidige omgangsmanier. Het cultiveren van het alledaagse leven is hierbij het beoogde doel.

 

Eigen kamer, gedeelde ruimtes

Diepenbroek telt 20 individuele kamers, elk uitgerust met een oproepsysteem. Verder beschikt elke kamer over een wastafel, ander sanitair is gemeenschappelijk. Je leefgroep dient als leef- en eetruimte en in de keuken vinden de kookactiviteiten plaats.
Kalmeren of tot rust komen kan in de TAVA-ruimte. Ook de kinesitherapie-, ergotherapie- en logopedieruimte vind je in Diepenbroek, net zoals de wasserij.

 

Individuele begeleiding

De begeleiders helpen het leven van elke bewoner mee uitbouwen. Hierbij nemen ze een ondersteunende rol op, of nemen ze over waar nodig.