Vrijwilligerswerk bij Sint-Lodewijk

Sint-Lodewijk kan al jaar en dag rekenen op heel wat helpende handen. Zowel op de scholen, bij de Volwassenwerking als in het multifunctioneel centrum (MFC) steken vele vrijwilligers geregeld een handje toe.

Sommigen werken op regelmatige basis en begeleiden wekelijks een fietsgroep of spelen op een vast moment gezelschapsspelletjes met onze bewoners. Op anderen kunnen we dan weer rekenen bij eenmalige evenementen zoals een opendeurdag of een eetfestijn. Ook voor de vakantiekampen zijn we vaak op zoek naar extra ondersteuning.

Vrijwilligers zijn erg belangrijk bij Sint-Lodewijk. Geregeld zijn we op zoek naar nieuwe gegadigden? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@sintlodewijk.be voor meer informatie. Jij kan echt het verschil betekenen!

Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos, maar net onbetaalbaar zijn.

  • Ondersteuning in de klas bij jongeren met meervoudige beperking in OV1 op dinsdagnamiddag, donderdagvoormiddag of vrijdagnamiddag
  • Ondersteuning bij kleuters op dinsdag, woensdag of vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur
  • Assistentie bij loop- of fietsgroepen jongeren elke maandag van 10.30 tot 12.00 uur
  • Fietsgrage vrijwilliger die een bewoner in de rolstoel regelmatig kan meenemen op de rolstoelfiets in de volwassenwerking (af te spreken)
  • Weekendgezelschap voor de bewoners in de volwassenwerking: iets gaan drinken, gaan wandelen, gezelschapsspelletjes spelen, hulp bij ontbijt…
  • Vrijwilliger gezocht die af en toe mee kan op uitstap met de weekendwerking (rolstoelen duwen…)
  • Fietsgrage vrijwilliger die op maandag van 16.15 tot 17.30 uur samen met een kine mee een handbikegroep begeleidt. Bij droog weer wordt er in de buurt van Sint-Lodewijk gefietst met een vijftal jongeren.
 

Meer info bij Kathleen Poppe (directieassistent) op 09 272 52 33 of via mail kathleen.poppe@sintlodewijk.be

Momenteel zijn er geen vrije vacatures